Zadatak broj 1 broj 2broj 3broj 4,  broj 5,  broj 6,  broj 7,  broj 8,  broj 9,  broj 10Zadatak broj 1

Tekst iz Blic-a

Indijana Džons, slavni arheolog iz "Kraljevstva kristalne lobanje", loše poznaje geografiju

" Dobro pripremljena i obaveštena reklamnom kampanjom o svim mogućim detaljima vezanim za lik arheologa avanturiste, junaka filma, peruanska publika je zbunjena, razočarana i ljuta zbog toga što Meksikanac Pančo Vila govori jezikom Inka, ali i zbog konfuzije oko dekora i mesta u kojima se odvija radnja filma, prenele su agencije.
Po izlasku iz bioskopa, gledaoci su potpuno zbunjeni mnogim pogrešno predstavljenim stvarima kao što su Maja ratnici koji govore jezik Anda ili čuvena piramida u Čičen Ici u Meksiku koja je u filmu premeštena u peruansku Amazoniju.

Istoričar Manuel Burga, bivši rektor univerziteta San Markos, istakao je da reditelji Stiven Spilberg i Džordž Lukas očigledno nisu imali dobre savetnike za istoriju.
"Ima puno pogrešnih podataka, mada se radi o fikciji to će naneti veliku štetu pošto se prikazuje Peru koji nije stvaran. Nije moguće pomešati Amazoniju sa šumom u Jukatanu u Meksiku", istakao je on kritički.
Istoričar Teodoro Ampe nije iznenađen greškama i propustima.
"Za prosečne Amerikance sve što je sa one strane njihove južne granice, odnosno od Meksika nadalje, je jedno te isto. Za njih nema razlike između Meksika, Gvatemale, Bolivije i Perua", naveo je on.
Komentatori u Peruu, takođe, žale što je poruka filma da su za dostignuća latinoameričkih civilizacija zaslužni vanzemaljaci, a ne generacije lokalnog stanovništva. "
(Blic 4.Jun 2008)

Dakle, pitanje glasi : Zašto Amerikanci stalno “brkaju strane zemlje” i loše poznaju geografiju Sveta ?

Vaš odgovor, koji treba da bude obrazložen astrološkom terminologijom i logikom, možete poslati direktno na sajt. Puno sreće u rešavanju.

PS
Da biste poslali odgovor direktno na sajt, morate prvo da se ulogujete...


Comments 

 
0 #11 2011-09-24 15:13
:mornar:
 
 
0 #10 2011-09-24 15:13
da sam ja gospodar sveta i ja bih promenila strane sveta i "pogresno" tumaila, pored istorije i, geografiju
 
 
0 #9 VENUS 2010-03-15 08:23
U horoskopu Italije je Merkur,vladar treceg polja(komunikac ije,jezici),u Blizancima(isto )na 12.stepenu(gresiti ,lupetati)pa Talijani ne znaju strane jezike...verujem da ih uce jezike,ali oni stvarno nemaju pojma engleski,mogu misliti kako je sa drugim jezicima...bilo bi zanimljivo pogledati kartu Francuske sa tog aspekta.Naime,opste je poznato da Francuzi cesto nece da se obracaju turistima na engleskom i kada ga znaju,za sebe tvrde da su jezicki puritanci i da zele da sacuvaju svoj jezik time sto ne dozvoljavaju da se anglikanizuje ili to mozda ime veze sa znakom Lava(ponos) u kome su genetski rodjeni?
" Drzava,to sam ja!" je stvarno neprevazidjena vladarska izjava...
 
 
+4 #8 manojlov 2010-03-15 00:49
Glavni razlog lezi u Jupiteru,koji je ipak vladar celog horoskopa,a nalazi se u raku u kojem koliko god da je dobar ipak simbolise da su zalosno neobavesteni o svemu sto je van granica njihove zemlje-Rak.Ili prostije receno geografski(Jupi ter)za njih je njihova zemlja(Rak) ceo svet(Jupiter sunce).Naravno i neptun u 9.
 
 
0 #7 Vojkan 2010-03-13 00:09
Kad vec tako stoje stvari u horoskopu Amerike, da li je moguce da su pogresili adresu i bombardovali kinesku ambasadu u Beogradu greskom?
 
 
+2 #6 Nikola 2010-03-10 12:51
Naravno, bili ste u pravu. Neptun simboliše (izmađu ostalog) sve što je tajanstveno i NEPOZNATO, pa položen u njihovom 9.polju koje predstavlja strane zemlje u odnosu na Amerikom, prirodno je da im je Geografija stranih zemalja (9.polje) nepoznata (Neptun) i da često prave greške (Neptun) u vezi toga.

To još više naglašava i vrh 9.polja na 24 stepenu (stepen Riba- nepoznato, grešiti)

Imate nov zadatak !
 
 
+4 #5 Hajkula 2010-02-20 08:55
gagav, da dopisem - Ribe i Neptun, simbolizuju sem nepoznatog i obmanu i samoobmanu, iluzije, iz cega slede greske. To potvrdjuje i Merkur, ucenje (ali i bliske granice). Osa 3-9 kuca na 24 - stepen Riba. Oni ne poznaju ni geografiju u svom okruzenju ni geografiju sveta.
Quote:
Za njih nema razlike između Meksika, Gvatemale, Bolivije i Perua
Vrh 3 i Mesec u vodoliji, jednakost, svi isti. Uran (jednakost ali i revolucija) u blizancima (prirodna 3 kuca (a sto je UR na 8 stepenu, ovde nije tema; i gle, zemlje komunizma, Kube ) Odo`, da me Nikola ne ubije.
E, da, Uran iz 6 u konjunkciji sa 7 u blizancima, njihov zadatak je da rekonstruisu globalno selo, u cemu je od velikog znacaja i mars kvadrat neptun u 9 (vladar ukljestenih Riba u 3 koje su opet komsija, Kuba recimo, u blokadi)...
 
 
+2 #4 gagav 2010-02-11 22:23
Amerikanci su okrenuti sebi samo kada se o geografiji radi. U svim ostalim slučajevima itekako su okrenuti ka drugim zemljama.
Pogledajmo samo njihovu 9.kuću koja u mundanoj astrologiji označava i spoljne poslove. Vrh njihove 9.kuće počinje na 24 stepenu (Ribe - terorizam) Lava (ljudi na vlasti). U 9. kući je Neptun (terorizam) na 22 stepenu (ubiti) Device (vojska). Ovo pokazuje kakva je njihova spoljna politika - terorizam i ubijanje uz pomoć vojske.
Neptun u njihovoj 9.kući može još da označi i terorizam (Neptun) uz pomoć virusa i bakterija (Neptun). Međutim, Neptun (znači lagati,je vladar 3.kuće - komunikacija) u Devici je u izgonu i u kvadratu je sa Marsom (vladarem 12.kuće -špijunaža)- svi su ih već odavno provalili.
 
 
+4 #3 Marija 2010-02-04 23:49
Iako je Amerika ASC Strelac, Jupiter je u Raku, u kom se nalazi citav stelijum (Sunce, Merkur, Jupiter, Venera) te su okrenuti samo svojoj domovini. Mislim da ih ostale zemlje ne zanimaju bas previse.
 
 
+1 #2 Milica 2010-01-28 15:06
Mislimo isto