Welcome, Guest
Username Password: Remember me

Era Riba, zavrsila Devicom.
(1 viewing) (1) Guest
pravila diskusije
opis ili pracvila diskusije

TOPIC: Era Riba, zavrsila Devicom.

Era Riba, zavrsila Devicom. 8 years, 4 months ago #1917

 • Eo
Evo jedne teorije povodom Ere Riba. Gledajuci Biblijsku karakteristiku Isusa Hrista i pocetka odbrojavanja godina P.N.E i N.E. dobija se dojam o samoj Eri Riba koja je bila obelezena vrsnom energijom karakteristicnom za religiju i religijsku strukturu. Ipak, najjace se oseti upravo tokom njenog srednjeg perioda, a to bi trebalo da je 1.000 godina (ili nesto slicno tome). Sada interesantna stvar, svaka Era ima svog "neprijatelja" koji je unistava, u ovom slucaju Devicu, odnosno Nauku. Sam kraj Ere vrvi od podele izmedju vernika i nevernika, iluzija i nauke itd, no poenta lezi u samoj koncepciji prelaza ili slabljenja same Ere Riba, odnosno period oko 1.000. godine i 1.200. godine kada se osetio najjaci uticaj Ere Riba i kontra-Ere Device bukvalno dozvoljavajuci da postoji jedno bankarsko(Devica) drustvo koje se vodilo religijom (Riba), a to su upravo bili krstasi koji su i osnovali bankarski sistem, na kraju zavrsili u samoj Svajcarskoj koja je po svim mogucim definicijama i najlaksa zemlja za spoznaju - Devica. Upravo se u njoj vrsi LHC projekat, jedan od najvecih naucnih projekata sveta ikad zabelezenih i to bukvalno kao cvetic na torti nakon dugog perioda slabljenja Ere Riba.

Smatrate li da ce Era Vodolije tokom 3.000-te godine doneti izuzetni prelaz iz drustva k Monarhiji ili bilo cemu sto predstavlja znak Lava?!

Sta mislite o Krstasima i ovoj simbolici?!
Last Edit: 8 years, 4 months ago by .

Re: Era Riba, zavrsila Devicom. 8 years, 4 months ago #1919

 • Nikola
 • OFFLINE
 • Administrator
 • Posts: 1557
Bankarstvo - Devica..????

Nauka - Devica....????

Era Riba je odavno završena, mi već živimo u Eri Vodolije, Bankarstvo (novac) je Bik , Nauka je Ribe - Neptun...

Re: Era Riba, zavrsila Devicom. 8 years, 4 months ago #1921

 • Mladen
Чекајте, како Рибе (Нептун) могу у исто време бити и религија и наука и лаж и истина. Наравно, нису све религије лаж, да не буде забуне, само оне које се базирају на слепој вери. Један (хришћански) теолог је то лепо рекао: "Верујем, зато што је апсурдно".

Иначе, најкраћа могућа дефиниција науке би била "трагање за истином".
Па где се ту онда уклапају Рибе које све муте и замагљују? Ја зато мислим да је наука пре свега Водолија и Уран, иако наравно и други знаци и планете могу да потпомогну зависно од положава и аспеката, нарочито Јупитер и Сатурн и наравно Меркур као планета интелекта и логичког закључивања.

П.С. Зар банкарство (позајмице, дугови, туђ новац, али и криминал) није Шкорпија?
Last Edit: 8 years, 4 months ago by . Reason: пост скриптум

Re: Era Riba, zavrsila Devicom. 8 years, 4 months ago #1924

 • Nikola
 • OFFLINE
 • Administrator
 • Posts: 1557
Чекајте, како Рибе (Нептун) могу у исто време бити и религија и наука и лаж и истина.

Pa može, naravno...Mi na nebu imamo 10 planeta Sunčevog sistema koje opisuju kompletan život na planeti Zemlji.

Logično je onda da Jedna Planeta "preuzima na sebe" ulogu mnogih pojava i pojmova u našim životima...

Šta sve simboliše Ribe - Neptun:

Religiju, manastire, monahe, monahinje, sveću, slavu,prosjake, milosrđe, dobrotu iz srca, ikonu, čudo, špijune, tajne službe, tajna društva, zatvor, hapšenje, robijaše, medicinu, lekare, lekove, bolnice, more, ribe, ribara, pecanje, davljenje, kupanje, kupatilo, kadu, donji veš, čarape, cipele, obućare, peškir, ronjenje, psihijatre, psihu, psihičke bolesti, ludilo, laž, lažove, prevaru, obmanu, falsifikatore, falsifikat, nepoznato, misteriozno, nevidljivo, tajanstveno, maglu, noć, spavanje, snovi, kosmos, vanzemaljci, nauku, naučnika, istraživački centar, drogu, narkomanija, narkoman, bežanje, "virtualni - imaginativni" svet........................................puno toga još.........
Last Edit: 8 years, 4 months ago by Nikola.

Re: Era Riba, zavrsila Devicom. 8 years, 4 months ago #1925

 • Nikola
 • OFFLINE
 • Administrator
 • Posts: 1557
П.С. Зар банкарство (позајмице, дугови, туђ новац, али и криминал) није Шкорпија?

Pa jeste....ko kaže da nije...

Re: Era Riba, zavrsila Devicom. 8 years, 4 months ago #1926

 • Nikola
 • OFFLINE
 • Administrator
 • Posts: 1557
Иначе, најкраћа могућа дефиниција науке би била "трагање за истином".
Па где се ту онда уклапају Рибе које све муте и замагљују?


Svaki pravi naučnik se na početku svog rada suoči sa nepoznatim, neistraženim, nerazumljivim - sve to simboliše znak Riba...a kada dođe do istine o predmetu, pojavi izučavanja, dođe do Urana i Vodolije (istina)...e tu na scenu dolazi uticaj egzaltiranog Neptuna (nauka) u znaku Vodolije (istina)...

Nadam se da je jasno.

PS
Za najvećeg naučnika u 20 veku proglašen je Albert Ajnštajn koji je rođen u znaku Riba (gle čuda... )...a u svom naučnom radu bavio se Kosmosom - Ribe...nešto što je neistraženo, nepoznato, nedokučivo...i još uvek je...i uvek će tako i biti...
Last Edit: 8 years, 4 months ago by Nikola.

Re: Era Riba, zavrsila Devicom. 8 years, 4 months ago #1927

 • Nikola
 • OFFLINE
 • Administrator
 • Posts: 1557
Па где се ту онда уклапају Рибе које све муте и замагљују?

Previše uprošćeno posmatranje znaka i vladara - da li Ribe simbolišu samo to ...i uvek to.

Možeš uzeti mene za primer - Ja sam rođen u znaku Riba, a u svom pristupu Astrologiji i samom izlaganju sam precizan, i jasan...gde ti kod mene vidiš "muljanje i zamagljivanje" ...?

Re: Era Riba, zavrsila Devicom. 8 years, 4 months ago #1929

 • Nikola
 • OFFLINE
 • Administrator
 • Posts: 1557
Bankarstvo je na prvom mestu Bik, pa se u tu priču uključuje i Škorpija...

Re: Era Riba, zavrsila Devicom. 8 years, 4 months ago #1933

 • Eo
Ne možemo reći da je Era Riba završena dokle god postoji monetarni sistem vezan za korupciju (karakteristika kombinacije bankarstva i religije). Ipak, Era Vodolije je počela upravo kada je dobijena električna energija (period okarakterisan velikim i nasilnim revolucijama, karakteristično za znak Vodolije). Ipak, prelaz iz Ere u Eru nije striktno zapisan s obzirom da se radi o dugom (hronološkom) kapacitetu koji bi trebalo da traje između 2.000 i 2.150 godina, zavisno od same perspektive precsije, odnosno putanje sunčevog sistema kroz galaksiju. Iako je sama koncepcija više religija i kulturnog uzdizanja kombinacija Jupitera i Urana (Strelca i Vodolije), sama udruženja koja su tokom srednjeg veka radila u tajnosti (Ribe, Neptun) su ostala kao najveća karakteristika za sam pojam Hrišćanstva onakvog kakvo je poznato široj masi.
Sama karakteristika jedne Ere jeste da ispolji kako najbolje tako i najgore karakteristike jednog znaka, ali kroz vekove. Vrhunac je upravo na samoj sredini Ere kada polako počinje nagli pad (Isto kao kada je Sunce u MC pa počinje da pada u Dsc, naravno).
Ipak, teorija pada Ere se oslanja upravo na to da svaka nosi s sobom svog ''Zodijačkog neprijatelja'', u ovom slučaju znak Device.
Sada, kada se osvrnemo na metaforičku vrednost samih Biblijskih reči dobijamo Isusa Hrista koji je nahranio ljude hlebom i ribama što je najjasnija asocijacija na Septembar (Hleb, Devica) i znak Ribe. Hrana nije nužno za varenje već za mentalnu hranu. Isus je u svakom trenutku predstavljen upravo kao Sunce, odnosno on je vodič (putanja zvezde Sunce kroz galaksiju) koji vodi svoje stado (nas) uz svojih dvanaest sledbenika (dvanaest znakova Zodijaka, dvanaest izraelskih plemena). Tajni simbol Hrišćanstva je upravo znak Ribe, što je najjasnija asocijacija na Zodijak, pored dvanaest apostola. Primetićete da Biblijska struktura, izostavljajući nametnute faktore crkvene dogme, poprima vrsno značenje ukoliko joj se primeni metafora na astrološki način.

Evo objašnjenja:

Sam koncept Nauke protiv koncepta Religije (u ovom slučaju opštepoznatog rimokatoličkog Hrišćanstva) je upravo Skeptik protiv Vernika i u praksi odražava se na taj način konstantno kada se spoje dve takve osobe. To je tipična 180 opozicija između Device i Riba, hladnog intelekta (dnevni Merkur) i zemlje snova i iluzija (Neptun). Isto je i s ljudima koji su Sunce u Ribama, Asc u Devici, konstantan nemir i neodlučnost zbog rascepljenosti na dveju strana.

Bankarstvo nije znak Škorpije. Škorpija je aktivna kada novac ''teče'' (Škorpija, Reka) ili kada ga od banaka pozajmimo (tuđ novac, pozajmica) koju vraćamo uz kamatu (Merkur, Devica). Ipak, bankarstvo, odnosno sama koncepcija banke jeste Rad(Devica) s novcem (Merkur). Sam monetarni sistem koji postoji u današnje vreme je tipična Devica. Sam Novac je papir s brojevima (Merkur) koji je iluzija (Neptun) o posedovanju (Bik, Devica, Jarac). Ipak, trebalo bi odvojiti nekoliko primena i rasuđivanja kada je reč o novcu. Bankarski sistem nije samo u znaku Škorpije već je upravo taj način najkorišćeniji te stupa u prvi plan, a pogotovo u Srbiji I pogotovo sada kada je Pluton u Jarcu. Zapravo, jos u vreme Jugoslavije su inostrane banke bile prisutne (Inostrane – tudje - Skorpija) I maksimalno su se nastanile u Srbiji (na svakom cosku, sto bi se reklo), a to je upravo vreme Plutona u znaku Strelca. Zbog toga se stvara averzija na to da je upravo čitav bankarski sistem vezan isključivo za pozajmice, što apsolutno nije korektno. Sam bankarski sistem kao svoju osnovu ima transakciju novca (Merkur), ali ljudi koji rade s novcem (Rad, Devica, šesta kuća) su upravo u znaku Device. Pogledajmo simboliku kada se kaže(merkur) ''Novac je zlo'' i pogledajmo 18* stepen, stepen Device. (Meni je Merkur na 18*stepenu Strelca i pravi trigon s Jupiterom u Ovnu, a Mars je u Škorpiji te sam odličan s snajperima dok sam sakriven). 18-ti stepen donosi simbol ubijanja iliti "iskonskog zla" te je to i potvrda k tome, ali s obzirom da su tu konjukcija Urana i Merkura s Asc u Blizancima to je sve u okviru igre ). To je još jedna od potvrda k tome da su Banke simbol znaka Device. Pored toga, potrebno je naciniti razliku izmedju koristi bankarskih usluga I stanja bankarske egzistencije. Kada se nesto koristi to poprima obelezje energije (Skorpija) dok kada stoji I predstavlja strukturu to je obelezje materije, te stoga se drugacije pristupa. S obzirom da mi kao narod najvise imamo iskustava s inostranim (tudjim) bankama odatle I dobijamo ideju da su banke, zapravo, u znaku Skorpije. No, cinjenica je da je ma kakav rad vezan za novac simbolu Device kojoj “ni previse nije dovoljno”. Ulaganje u kapital (Bik) ili Stednja (Jarac) su dve mogucnosti koje Banka (Devica) donosi s sobom, ali tu je I osiguranje (Rak) kao I pozajmica (Skorpija). Ipak, Bankama je potrebno uvek ostaviti potpis (to je simbol Merkura) sve banke rade s papirologijom (ponovo, Merkur). Stoga je jedina logicna stvar da se banke svrstavaju u znak Device.

Banke su, preciznije rečeno(heh), kombinacija BIK-DEVICA-JARAC (Imati-Čuvati-Štedeti radi uvećanja), ali usluge koje banke nude su upravo kombinacija RAK-ŠKORPIJA-RIBE (Osiguranje-Pozajmica-Keš). Generalno krediti koje banke daju se otplaćuju upravo na kontu zarađenog novca, odnosno radom. Dok Rad predstavlja znak Device (marljivost Device), nagrada dolazi u vidu novca (Devica prelaz u Neptun, Keš). Još jedna od potvrda k tome da se u okviru banaka s novcem barata najviše oko posla, što je jasna simbolika znaka Device. Kada pogledamo simbol uspešne osobe uvek zamislimo poslovnu osobu koja nosi ugledno odelo I nosi torbu, pretežno se bavi bankarskim poslom ili radom s novcem, sto je najjača asocijacija na znak Device, odnosno šestu kuću.

Druga potvrda k tome da su Banke u znaku Device jeste i rad s ljudima koji imaju vrlo izraženu Šestu kuću, Merkur u Šestoj kući, Devica u Šestoj kući. Bankarski posao mora biti jako precizan (Merkur, Devica) i gotovo perfektno odradjen (Devica). Ipak, to ne znači da su usluge koje banke nude svojim korisnicima upravo i potvrda k tome koji je znak sama banka te se s toga ne slažem s konstatacijama da su banke tipična Škorpija. Određene banke NE DAJU kredite, uprkos činjenici da su privatne. Većina poznatih banaka daju evidencije o svom radu (kontradiktorno tajnosti Škorpije), dok se kriminal vezuje za društva koja daju novac kao pozajmicu (društva o kojim se malo zna, jako su misteriozni i vezani za kriminal, što je jasna asocijacija na simbol Plutona, odnosno Škorpije). Stoga stoji da banke ne mogu biti u znaku Škorpije s obzirom da je s Bankama posao uvek čist (Devica). S obzirom da je Pluton u znaku Jarca Srbija je doživela veliki porast kriminala zbog nemaštine.
Naravno, pozajmiti novac JESTE Škorpija, a Banke, ukoliko neko nema da im vrati novac koji je pozajmljen dolaze po kapital i lična posedovanja (Bik). Tu se vidi analogija od 180 stepeni između Bika i Škorpije. Ipak, između njih FIKSNIH je upravo posrednik Devica (Švajcarska je često uzdržana, predstavlja posrednika). Stoga je Saturn koji dolazi u znak Škorpije opasan prvenstveno zbog dugova ma kog tipa, ortopedskih problema s koštanom srži, dugova inostranim bankama I slično tome.
Naravno, ovakva izražena šesta kuća nosi potvrdu i k poslu u okviru medicine, kardiovaskularnih problema, no, ipak prednost dobijaju Banke i znak Device, odnosno Rad s Novcem, što je sušta suprotnost znaku Riba i odbijanju materijalnih vrednosti zarad “Duhovnog uzdizanja’’ (Uran-Neptun, često idu zajedno)

Treća potvrda k tome jeste i sama Švajcarska (Švajcarske Banke su najpoznatije) koja je tipična Devica. Preciznost (Satovi, Devica), Crveni Krst (Medicina, Rak-Devica), Bankarski sistem (Devica), napredna naučna istraživanja i eksperimentisanja (Devica).

Što se nauke tiče, iako je potraga za istinom u okviru Urana i Jupitera, Rad, Eksperimenti kao i sam koncept onoga šta se nauči (Merkur) se svrstava u iskustvo (Saturn) i stečeno znanje (Saturn-Merkur) koje se dodatnim razmišljanjem (Merkur) svrstava u mudrost i inteligenciju (Merkur-Jupiter, Merkur-Jupiter-Uran). Želja za otkrivanjem nepoznatog je jaka kombinacija Mars-Merkur-Jupiter. "Otkriti novo" je imperativ za simbol Merkura, no ono što je čiwenica ovde jeste to da čak i samo Znanje drži u sebi okvire poznatog i nepoznatog, svetlog i mračnog, i nemoguće je oceniti sve činioce na tako jednostavan koncept iliti samo jedan znak ili planetu. Kao i uvek ''biti jedan'', uočiti prvog, ono šta se prvo uoči je upravo samo jedan OD (Ovan, Asc, Mars) te je to upravo ona slika koja se vrlo lako može predstaviti pogrešnom i nadasve površnom. Zbog toga je simbolika Škorpije ispoljena najviše s obzirom da se od Banaka najčešće traže pozajmice, kredit I to su inostrane banke. Kombinacija različitih dimenzija, energija, stanja materija i svi su zavisni od vremena je upravo ono šta karakteriše bilo koje postojanje, pa makar to bila i ustanova poznatija kao banka. To što joj ljudi vide Asc u Škorpiji je druga stvar...
Dalje što se nauke tiče, iako je to maska za znanje, često se sam naučni rad(Devica) svrstava u rigorozno držanje pokazivanja materijalnih dokaza koji dopuštaju da se nauka razvija dalje. Koncept nije tipično Uranski već je kombinacija svih u zavinosti od toga na šta se primenjuje. Za naučnu potvrdu je potrebno prineti materijalni (Bik-Devica-Jarac) dokaz. Uran se više svrstava u teoriju pre neo li samu praksu (Devicu). Ukoliko se primenjuje na svemir i znanje o svemiru onda je defitnitivno Uran. Ali, ako se primenjuje na agrikulturu i biologiju onda je definitivno u okviru Venere. Ukoliko se primenjuje na eksperimente s ljudima i njihovim impulsima onda je u simbolu Marsa itd. Samo Znanje je kombinacija mnogih, a ne samo jedne planete ili simbola isto kao što samo Sunce u jednom znaku ne govori sve o osobi.

---

Vraćam se na Krstaše i njihovu simboliku koja je najbolji pokazatelj najviše tačke Ere Riba (dakle, 1000. - 1200. g.n.e) i njihov sam koncept je upravo nešto što je počelo (Era Riba) na osnovu religije Hrišćanstva, a završilo se bankarstvom (Devica).
Tu analogiju vidimo i kroz same potvrde ljudi tog vremena koji nisu pravili razliku između magije (Iluzije, Neptuna) i nauke (Razuma, Merkura). Stoga je izuzetno logično reći da svaka Era nosi kontra-Eru, odnosno svoj PAD u znak koji je suprotan i koji donosi Kraj jedne ere i njenih ideologija koje nosi s sobom. Takođe, Krstaši kao fenomen su upravo završili u današnjoj Švajcarskoj (Crveni Krst?! Banke?!), štaviše pomogli su da se ostvari pobuna (Vodolija) lokalnih stanovnika, no prava istina o njima nije pronadjena, odnosno je u okvirima nepoznatog (Neptun). Ovo je i potvrda k tome da će zahvaljujući Nauci ili prvenstveno naučnom radu i istraživanju (uslovno rečeno) doći do pomoći da se uđe-pređe-ostvari napredak s samom Erom Vodolije. To je sama analogija makro i mikro kosmosa, makro i mikro dešavanja, ali, naravno, s različitim simbolikama.
Dakle, oni su pravi pokazatelji kombinacije najjačeg momenta Ere Riba u skladu s Padom u KontraEru Device. može se reći da je sama Sredina jedne Ere upravo isto kao i MC jedne Ere.

Pogledajmo to ovako - dok ulazimo u Jednu Eru, mi pravimo opoziciju drugoj Eri.

---

Religija, sama Religija je drugo ime za Grupu Ljudi (Uran, Vodolija) koji imaju zajednička Verovanja (Neptun). Religijska misao, poruka, karakteristika je već totalno druga strana i spada u domen Jupitera (Deveta kuća, Religija, Kultura, Filozofija, Osnova Teološke misli). Razlika između Religije i teologije postoji, baš kao što postoji razlika između fudbalskih navijača i principa fudbalske utakmice. No povezuje ih upravo činjenica da zajednički kontriburiraju normi (udruženje) i prate fudbalsku/religijsku normu i običaje. Religija je sušta simbolika Urana, dok su Religijska verovanja sušta simbolika Neptuna. E, sad, zavisno od individualne perspektive stvaraju se i individualna verovanja koja se vremenom pospešuju u zavisnosti od individualnog kapaciteta razumevanja različitih sfera ljudskog znanja i poznavanja jedne religijske strukture koja s sobom donosi mnogo različitih faktora od kojih je svaki priča za sebe.

Ukoliko pogledamo na religije bukvalno i površno i sam doživljaj religije se može odbaciti na bukvalan način, to je vezano za sam dojam o kreacionizmu koji je dobijen upravo zbog materijalnih uticaja. Materijalni uticaji nemaju tolerancije prema metaforičkim razumevanjima te se bitne stvari gube u međuvremenu, odnosno tokom spoznaje jedne religije. Ipak, činjenica je da "slepa vera" označava upravo iluziju iliti tipičan Neptun. Iz svake religisjke konstrukcije se dobija pojam apstraktnog, da, ali ljudska je potreba da apstraktno svede na merljivo (Mera, Merkur). Ukoliko je nešto merljivo automatski se svodi na nešto što je moguće istražiti i svesti na materijalni nivo sve u cilju sopstvenog usavršavanja (Devica, perfekcionizam), dok je sušta suprotnost toj analogiji kombinacija istraživanja - Blizanac - i razumevanja - Strelac. Odatle dolazi i istraživanje metafore (Simbol, jezik) radi otkrivanja istine (Jupiter). Opšte poznata činjenica je za znak Strelca da su "bolno" iskreni i nisu skloni k pričanju neistine, dok je sušta suprotnost tome znak Blizanaca koji su skloni lažima.

Stoga se ne slažem da je Uran simbol Istine već da je Uran Simbol POTREBE da se otkrije istina. Na simbolistiku Urana se može posmatrati kao na Prelaz na Viši nivo, a analogija je takva da je laž ISPOD istine te je svako otkrivanje istine za oktavu VIŠE nego ranije. Stoga se može reći da čovek koji otkriva istinu sebe zapravo uzdiže iz okvira laži. Svi znamo da je visina simbol Urana.

E sada s obzirom da je Jupitr u znaku Bika za nekoga ko ovo sve pročita (I razume) će predstavljati osnovu (Bik, temelj) za dalji napredak i otkrivanje istine (Uran, Ovan). Srećno! Takođe, Jupiter mi je upravo prešao preko Natalnog Jupitera u Ovnu, a Uran mi je u Strelcu (šesta kuća) i čini trigon (Merkur je tu takođe, pisanje). Toliko o mojoj kontribuciji istine.
Last Edit: 8 years, 4 months ago by .

Re: Era Riba, zavrsila Devicom. 8 years, 4 months ago #1935

 • Nikola
 • OFFLINE
 • Administrator
 • Posts: 1557
Ajoj, ti si pobrkao puno toga...Nemam sada puno vremena...navešću sam nešto što sam uhvatio, preleteo pogledom.

Septembar (Hleb, Devica) - Hleb je Bik, Venera (pekare - Bik)

Kakve veze ima Isus Hrist sa znakom Device...?

Ne možemo reći da je Era Riba završena dokle god postoji monetarni sistem vezan za korupciju (karakteristika kombinacije bankarstva i religije) - ???? - Kakve veze ima Bankarstvo sa Religijom (imaš iskrivljenu sliku Realnosti)

era Riba je odavno završena - pogledaj oko sebe, ima i previše primera da već odavno živimo u Eri Vodolije...od Ere Riba malo toga je ostalo

kamatu (Merkur, Devica). - ???

novcem (Merkur) - ??? Novac je generalno Bik - Venera

RAK-ŠKORPIJA-RIBE (Osiguranje-Pozajmica-Keš). - ??? - Osiguranje, pozajmica je Škorpija, 8.polje - Keš je uvek Bik, Venera 2.polje...

Druga potvrda k tome da su Banke u znaku Device jeste i rad s ljudima koji imaju vrlo izraženu Šestu kuću, Merkur u Šestoj kući, Devica u Šestoj kući. - Ja imam egzaltirani Merkur u 6.polju, pa ni u ludilu ne bih radio u Banci - čak ne volim ni da posećujem banke (a moram)...

"Otkriti novo" je imperativ za simbol Merkura...??? Novo je Uran, Vodolija..

naučni rad(Devica) ??? - Nauka je Ribe, Neptun

Uh, pa ti ga baš pretera - Gde si pokupio ova "saznanja"... Bez ljutnje, ali mnogo toga je pogrešno i nema logike

Pogledaću kasnije ostalo...
Last Edit: 8 years, 4 months ago by Nikola.

Re: Era Riba, zavrsila Devicom. 8 years, 4 months ago #1938

 • Eo
Nikola, vi govorite iz pogleda uticaja na individualnu sferu, ja o generalnoj simbolici i karakteristici datih simbola.

Isus Hrist je simbol Sunca koji je rodjen 25.-og decembra s Asc u Devici. (Rodjen od Device). U Bibliji nema veze s fizickom osobom koja je Isus Hrist.

Evo zbog cega gresite.
Vi kazete da je novac Bik, ali je Bik ustvari IMATI novac, pogotovo u asocijaciji druge kuce. Sam novac nije Bik s obzirom da novac predstavlja laznu uslugu, tekst, papir, vrednost, transakciju, ali kada je u posedovanju individue on poprima karakteristiku Bika. Novac je okvir Merkura. Slobodno proverite.

Ponovo kazete da je Hleb u znaku Bika, ali to je u okviru konzumiranja hrane kroz individuu, dakle jesti, sto je odlika simbolistike hrane generalno za svakoga ponaosob, ipak simbol Hleba (ne govorimo o materijalnom hlebu vec o metaforickom, to ste propustili) je metaforicki vezan za psenicu i znak Device. Slobodno proverite.

Kamata je vezana za simbol Merkura (zavist, srebro) i cesto je to mali broj (taksa, Merkur) koji dodatno dolazi na vecu sumu novca. To je jedna od glavnih karakteristika dnevnog, odnosno Merkura Device. Ponovo, ne govorimo tu o licnom posedovanju vec o generalnoj simbolici s obzirom da postoji razlika izmedju akcije individue i stanja.

Sto se tice noviteta u kombinaciji Urana, jeste, no ipak Merkur s sobom donosi Vesti (novosti, reč, razglas, razmisliti, voditelji drže List papira, čitaju reči) te odatle i znaku Blizanaca nemir, kao i oduševljavanje novitetima. Uran je više simbol za buduće novo, a ne za trenutno novo. Uran donosi Napredak k budućnosti, ali Merkur je taj koji se oduševi novitetima.

Osiguranje nije samo Skorpija s obzirom da osigurati se vezuje za simbol Raka koji je najprivrzeniji k osiguranju (skoljka) porodice i tome slicno. Svaki vodeni znak jeste zatvorenog tipa i svakom vodenom znaku jeste potrebno osiguranje. Ipak, postoje razlicite forme osiguranja te je osigurati se u slucaju smrti u znaku Skorpije, dok je osigurati porodicu u simbolu Raka (cesce se uzima).

Egzaltirani Merkur u sestom polju zbog pisanja svojih radova, rada s strankama koje salju novac preko bankarskih udruzenja, mozda cesce preko postanske organizacije. Egzaltiran Merkur u 6-oj kuci zavisi od mnogo cega, no ipak Rad s Bankama je obavezan kako god da se okrene. Tako da ste potvrdili simboliku, ako se slazete s tim...

Jedino imam pitanje na kontu Neptuna kao simbola Nauke, s obzirom da je ovo prvi put da sam procitao nesto tako?! Na osnovu cega je 12/Neptun/Iluzija/Okultizam/Religija/Masta na bilo koji nacin povezana s Naukom, odnosno naucnim radom?! Hvala na vremenu

Čisto da ukažem na simboliku meseca septembra i znaka Device, obratite pažnju na pšenicu.
This image is hidden for guests. Please log in or register to see it.

Znanje sam samostalno stekao, naravno.
Last Edit: 8 years, 4 months ago by .

Re: Era Riba, zavrsila Devicom. 8 years, 4 months ago #1939

 • Uranka11
 • OFFLINE
 • Platinum Boarder
 • Slučajnost ne postoji
 • Posts: 869
Jedino imam pitanje na kontu Neptuna kao simbola Nauke, s obzirom da je ovo prvi put da sam procitao nesto tako?! Na osnovu cega je 12/Neptun/Iluzija/Okultizam/Religija/Masta na bilo koji nacin povezana s Naukom, odnosno naucnim radom?! Hvala na vremenu

Ne znam gde si pročitao da je okultizam 12 polje ili Neptun? Tu si pobrkao lončiće....

Kao drugo, Nikola ti je već odgovorio zašto je Neptun - nauka...ali ti to očigledno nisi pročitao...

Svaki pravi naučnik se na početku svog rada suoči sa nepoznatim, neistraženim, nerazumljivim - sve to simboliše znak Riba...a kada dođe do istine o predmetu, pojavi izučavanja, dođe do Urana i Vodolije (istina)...e tu na scenu dolazi uticaj egzaltiranog Neptuna (nauka) u znaku Vodolije (istina)...

Nadam se da je jasno.

PS
Za najvećeg naučnika u 20 veku proglašen je Albert Ajnštajn koji je rođen u znaku Riba (gle čuda... )...a u svom naučnom radu bavio se Kosmosom - Ribe...nešto što je neistraženo, nepoznato, nedokučivo...i još uvek je...i uvek će tako i biti...

Re: Era Riba, zavrsila Devicom. 8 years, 4 months ago #1940

 • Uranka11
 • OFFLINE
 • Platinum Boarder
 • Slučajnost ne postoji
 • Posts: 869
Što se pšenice tiče, kaži mi, gde raste pšenica? Da li raste na planinama ili na rodnoj njivi (Bik)? Da li raste u gradu ili na selu (Bik)?

Re: Era Riba, zavrsila Devicom. 8 years, 4 months ago #1941

 • Nikola
 • OFFLINE
 • Administrator
 • Posts: 1557
Evo zbog cega gresite.
Vi kazete da je novac Bik, ali je Bik ustvari IMATI novac, pogotovo u asocijaciji druge kuce. Sam novac nije Bik s obzirom da novac predstavlja laznu uslugu, tekst, papir, vrednost, transakciju, ali kada je u posedovanju individue on poprima karakteristiku Bika. Novac je okvir Merkura. Slobodno proverite.


Na brzaka odgovor - Amadeo Gianini, čovek koji je osnovao prvu veliku banku u Americi je rođen kao dupli Bik, sa 5 planeta u znaku Bika, logično za ne... Po tvojoj logici, trebao bi biti dupla Devica...?

Kada se tumači horoskop u vezi novca se uvek krene od 2.polja koje je proisteklo od 2.znaka Bika...kasnije se gledaju i ostali elementi u horoskopu.
Nikad se ne tumači 6.polje u vezi novca...

Hleb kao Gotov Proizvod se odmah Jede - Bik - Jesti.
Mi Srbi smo podznak Bik u Genetskom horoskopu - poznato je da mi bez Hleba ne možemo da Jedemo...Najveća Žitnica u Srbiji (i šire) je Vojvodina - plodna ravnica - Bik...Zar je Vojvodina Devica ...????

And tako dalje...
Last Edit: 8 years, 4 months ago by Nikola.

Re: Era Riba, zavrsila Devicom. 8 years, 4 months ago #1943

 • Eo
U osvrtu na Medicinu (Devica) i nauku o hemijskim sastojcima (Neptun, Ribe), da, ali na generalan dojam i pojam nauke (Znanje, istrazivanje) - apsolutno ne. U tom slucaju skole bi bile u simbolu Riba, vi fakulteti, akademije i slicno tome ne bi imalo karakteristiku 3-ce kuce, simbola Merkura, Blizanaca, razmisljanja i mladih (Blizanac, Strelac) ljudi.

Simbol za Uran u okviru istine, nazalost, ne pripada samo Uranu vec u mnogo cemu Jupiteru koji je simbol pravednosti(okvir istine). Jupiter u Vagi donosi izuzetne sudije, recimo.
Za istrazivanje nepoznatog dobijamo karakteristiku Uran/Neptun, ALI za samo otkrivanje(Merkur) istine(Jupiter) totalno drugu asocijaciju.

12-ta kuca se vezuje za zatvore, sudove, ludnice itd, svaki vodeni znak se delom vezuje za okultno (misteriozno, nepoznato, iluzivno) te stoga i stoji da su mahom generalno flegmaticni.

Albert Einstein simbolizuje Nuklearni dojam (Neptun, Pluton, Uran), ali apsolutno ne i najveceg naucnika na svetu. Najpoznatijeg, da, ali njegov udeo u nauci je doveo samu nauku u zastoj i u kontraproduktivnost s obzirom da se na kontu njegovih teorija(Uran) vrse naucni eksperimenti(Devica, rad) i samo je pitanje vremena kada ce Devica(hladan razum, dnevni Merkur) da opovrgne iluzivnu Ribu(Albert). A vec je njegova teorija relativiteta uzdrmana dokazom da Neutrini putuju brze od svetlosti.

Potvrda k tome da je Nauka Devica lezi u usavrsavanju znanja tezeci k perfekciji i otkrivanju i odbacivanju nepoznatog i zamisljenog (Neptun, Riba). To je prava analogija od 180 stepeni. Iako je za svaku teoriju (Uran) i mastu (Neptun) moguce reci da su deo nauke, oni sami bez uloge materijalne Device ne rade NISTA, tako da sama analogija propada u vodicu. Podseticu da je Einstain dao TEORIJU, a ne dokaz. Dokaze pokusava da dobije Devica, da dokaze da su tacni ili da nisu tacni.


Edit : Vi ponovo gledate iz perspektive ljudi i toga sta su ljudske akcije, a ne generalnu simboliku koja se prozima i shvata. Dakle, ne gledamo kako se polazi kada se gleda Natalna Karta individue, vec generalne simbolike i osnovnih funkcija unutar njih. Dakle, najosnovnije stvari, ako razumete poentu.
Gosn, Nikola, Prvi bankarski sistem je ustanovljen od strane Krstasa. Instituija iliti sama Zgrada banke je nesto sasvim drugo (bukvalno). Ponovo, podseticu da je stanje Bika Materijalno te oznacava IMATI novac, IMATI bogatstvo. Ipak, Novac, sam po sebi, ne oznacava znak Bika vec Papir, Srebro / Merkur, ali IMATI novac je stanje druge kuce unutar natalne karte. Odatle dolazi simbolistika. Bik predstavlja Imanje, posedovanje. Ipak, NOVAC ne dolazi ukoliko nije dobra 6ta kuca (Kuca Posla). Novac je moguce transformisati preko nasledstva (Skorpija, 8ma kuca), ali 6ta kuca je ta koja se vezuje za sam pojam novca, ali ne i bogatstva, odnosno posedovanja. Novac nije nista do papira koji je moguce najjednostavnijim pokretom ruke pocepati, unistiti itd, novac dobija karakteristiku tek onda kada se upotrebi. Dok nije u akciji, dakle stanje mirovanja, predstavlja simbol Merkura. Kada se koristi predstavlja simbol Bika. Kada se skuplja, tj. cuva predstavlja simbol Jarca.

Molim Vas, obratite paznju na to da znak Device s sobom nosi blokče u kojem zapisuje opažanja. Imperativ za znak Device jeste analizirati (velika šesta kuća, preciznost, Merkur, zarada preko posla, baviti se naukom ili plemenitim poslom vezanim za simbole). Beleške su izuzetno bitan proces u okvirima svake naučne oblasti s obzirom da predstavljaju bitnu funkciju k traganju za znanjem (Merkur i Uran) Merkur označava ''Tražiti'', a ''novo'' označava Uran. no, ipak, tražiti istinu ili tražiti znanje jeste Merkur trigon Uran ili Merkur Trigon Jupiter. Jupiter stoji kao imperativ za filozofiju, a filozofija je "majka svih nauka" s obzirom da nudi beskrajno (Jupiter, prostor, dimenzija) istraživanje (Jupiter-Merkur).

@uranka : Simbol psenice jeste Devica, ali simbol hrane jeste Bik. Moram ukazati na to da ste pogresno uocili moju poentu.
Last Edit: 8 years, 4 months ago by .
Time to create page: 0.26 seconds