URAN MOJE MAJKE


Autor:
Marina Bukarica

  

 

Rođena je 21.11.1934. u 6:30:04 AM u mestu Kalinovik u Bosni (18E25’00”; 43N30’00”) CET-01.00.

Dakle, rođena je kao dupla Škorpija.

 

 

Njeno peto polje počinje na 10. stepenu znaka Ovna. Tu se nalazi URAN na 28. stepenu. Uran je trebao da donese stalne raskide veza, međutim, pošto peta kuća počinje na 10. stepenu (stepen Jarca, što pokazuje da će imati dugu vezu ), njena prva i jedina veza se pretvorila u brak sa mojim ocem.

Uran je svoje dejstvo ispoljio mnogo kasnije. Pošto Uran, između ostalog, vlada razvodima i astrolozima, desilo se da su se sva njena deca, koja su  predstavljena  petim poljem, razvela. Moje dve sestre i ja. Zanimljivo je to da je njen Uran retrogradan, (što znači da dolazi sa 29. stepena-stepen lava-deca, jer retrogradne planete utiču i na stepen sa koga su došle), pa se to ponavlja - ja sam se razvela dva puta. Primetila sam da sve tri nosimo puno muške energije i da smo u kući uglavnom sve ono što bi trebalo u kući da predstavlja jedan muškarac. To se kod nje vidi po tome što se Uran nalazi na stepenu raka (28. kuća, dom) u Ovnu (Mars, muški princip). Naravno, da je i ona bila ta koja je svu svoju energiju ulagala u kuću i nas.

Takođe je zanimljivo  da smo sve tri godinama posećivale astrologe, da bi sada njeno treće dete postalo astrolog.

 

JOŠ  NEŠTO O URANU

 

Ja sam rođena  01.08.1973.u  8:31:47 AM u Sarajevu u Bosni (18E25’00”, 43N52’00”) CET-01.00. Kao Lav u znaku sa podznakom Device.
 

 

Uran, koji vlada mojim 6.poljem – klijenti, u mom horoskopu se nalazi u 2.polju na 19. stepenu (stepen Vage) u znaku Vage. Moji klijenti su uglavnom muškarci, pošto su sve žene (Mesec i Venera) koje me okružuju smeštene u moje 12. polje (tajni neprijatelji i gubici). Prilikom analize njihovih natalnih karata većina je na kraju analize imala još samo jedno pitanje: da uporedim njihov i moj horoskop (da li bi mi mogli biti u nekoj vezi, bračne ponude,  ili makar  samo  prijatelji - Uran). To je upravo doneo Uran (vladar mog 6.polja – klijenti) na 19. stepenu Vage (partnerstvo, brak), pa još u znaku Vage.

 

ŠTA SU SVE DONELI MESEC I VENERA
U MOM DVANAESTOM POLJU

 

Moje 12. polje  počinje u znaku Lava i zahvata znak Device. Tu se nalaze Venera na 8.stepenu u konjunkciji sa Mesecom na 12.stepenu Device.

Naravno da će svakom astrologu pasti u oči moja sklonost ka tajnim vezama , da krijem emocije, i da, kada se sve to razotkrije, za mene i veza i emocije gube smisao. Jedino su veze u mojoj mašti i snovima ono što me ispunjava, naravno da na javi nisu ni blizu idealnog.

Međutim, pored toga, Mesec na 12.stepenu u 12. polju (strahovi) doneo je ogroman strah da postanem majka (Mesec). Ipak, kada se to desilo, taj strah je prešao na to da se plašim da li ću biti dobra majka. To još uvek traje, ali sam imala još jedan strah od koga sam se izlečila. Naime, imala sam nenormalno veliki strah od domaće životinje - psa (Mesec-pas; u Devici - domaća životinja; 12.stepen, 12.polje-strah).

Nedavno sam na poklon dobila psa (Venera-poklon u konjunkciji sa Mesecom-pas) i to od osobe sa kojom sam bila u tajnoj vezi i tako izlečila strah. Zanimljivo je to što su se te energije prenele na život mog psa, naime, pošto su moji roditelji stariji ljudi i dosta toga im smeta, moj pas je stalno zatvoren u boksu i retko kada je pušten (12. polje, 12.stepen-izolacija).

12. polje je i polje tajnih neprijatelja, a i kumova. Mesec i Venera predstavljaju žene, tako da od ženskih prijatelja imam samo jednu prijateljicu i par drugarica. Većina ženske populacije me uopšte ne želi u svom drustvu ili mi prave probleme. Sa druge strane, imala sam dosta poziva da budem kuma, naravno od žena. Pođimo od toga, da su moji roditelji izabrali da me krsti žena, pa do toga da su moje drugarice iz osnovne škole uglavnom želele da im budem kuma na venčanjima, krštenjima… Naravno,  od kada sam im postala kuma, sve ređe se viđamo, uglavnom zbog obaveza koje nas drže u izolaciji ili su neke od njih postale moji neprijatelji bez obzira na kumstvo. Do sada sam 8 puta bila kuma.

Zanimljivo je i to da je samim mojim rođenjem došlo do komplikacija, pa je moja majka (Mesec) ostala dugo u bolnici (12.polje,12.stepen), a donela me na svet carskim rezom tj operacijom (Venera-reproduktivni organi, na 8.stepenu-operacija). Inače je i moje Sunce (život) na 8. stepenu (došla sam na svet operacijom).

Venera i Mesec su takođe doneli to da ne znam da pokažem osećanja kada dobijem poklon. Obično sakrijem oduševljenje, pa su oni koji su mi poklonili nešto nezadovoljni mojom reakcijom ili ostanu u neznanju da li mi se to dopada. (Venera-poklon, Mesec-osećanja, 12.polje,12. stepen-skriveno). I naravno, ne volim da se ljubim pred očima javnosti, takođe niti da plačem javno, u prisustvu drugih (Venera-usne, poljupci, Mesec-suze, 12.polje, 12.stepen- sakriti se...).

 

Lana

 

Interesantna je priča  i o jednoj mojoj klijentkinji, Lani, koja je rođena je 08.02.1966. u 21:54:34 u Zemunu, (020E25’00”; 44N51’00).Vodolija, podznak Vaga.

 

 

Lana je došla kod mene razočarana, jer se drugi put razvela. Došla je sa pitanjima čime da se bavi i kako da se izvuče iz dugova. Ja sam odmah pogledala gde se nalazi JUPITER. Smešten je u 9. kuću (inače i kuću drugog braka) na 21° BLIZANACA.

Jupiter pravi veliki trigon sa Ascendentom i sa Suncem i Merkurom iz 4.polja. Htela je da mi kaže čime bi ona da se bavi, međutim ja sam je zamolila da joj prvo ja predložim nešto, a onda da  pita da li je dobro to što je ona zamislila.

 

Moj predlog je bio da krene da radi sa mobilnim telefonima i to da ih uvozi, a da bi kasnije mogla da krene i sa uvozom kola iz Italije. Predložila sam joj da joj lokal bude u samoj kući ili bar u neposrednoj blizini kuće.

9.polje je polje inostranstva, a kod nje počinje  u Blizancima (kraći putevi, telefoni, automobili…), Jupiter je na 21.stepenu (stepen Strelca - opet inostranstvo) u trigonu sa Merkurom (telefoni, automobili…) koji se takođe nalazi na 21° Vodolije. Rekla sam joj da prati novitete (Vodolija-inovacije).

 

Zašto lokal u kući? Sunce na 19° Vodolije u konjunkciji sa Merkurom na 21° Vodolije  nalaze se u 4.polju i prave trigon sa Jupiterom. Ona inače živi u očevoj kući , što opet možemo videti kroz njeno 4. polje (Sunce-otac u 4.polju – kuća, dom). Bila je oduševljena mojim predlogom, jer kaže da je stalno razmišljala o tome i da je nagovarala svog drugog muža da to rade, ali on nije hteo.

 

Šta je tu zanimljivo u vezi njenog drugog braka. Njen drugi muž je radio u Italiji kao vozač (Jupiter na 21° - inostranstvo, Blizanaca-Italija-vozač). Zašto njen drugi brak nije uspeo? Energija Jupitera  se ovom  slučaju trošila na druge aspekte. Dakle, Jupiter gradi kvadrat sa Marsom iz 5.polja (veze) koji se nalazi na 7. stepenu Riba. Jasno se vidi da je u vezi postojala velika strast (Mars) koja je dovela do braka (7. stepen - brak) , ali da je to pogrešan izbor (Ribe-greška). Kasnije, kada je strast prošla, te energije su se pretvorile u agresiju i maltretiranje (Jupiter kvadrat Mars). Njeno 7. polje se inače nalazi u Ovnu, čiji se vladar Mars nalazi u 5. polju, pa je i u prvi brak ušla iz velike strasti, a kasnije je takođe došlo do maltretiranja. Jupiter gradi još jedan kvadrat, a to je sa Uranom koji se nalazi na lošem 18. stepenu. Do razvoda je moralo doći. Lana mi se javila pre par dana da mi kaže da je krenula sa svojim novim poslom i da je zadovoljna. Ispričala mi je da ima neke prijatelje u Italiji koji bi joj pomogli oko uvoza kola. Za sada radi samo sa telefonima.

Ono što je meni kod nje bilo zanimljivo je to, što je uvek radila sa slatkom hranom, ali nije uspevala, već se samo mučila. Pogledala sam šta ju je to toliko teralo da to radi.

Ascendent (prvo što ćemo uraditi, prvi izbor) je u znaku Vage (slatkiši, kolači), a vladar Ascendenta Venera  nalazi se u Jarcu (mučenje, odugovlačenje, sporost, mazohizam) i to na 29° (stepen Lava-ono što najviše volimo). Venera se takođe nalazi u 4. polju, pa je to uvek radila u kući. Međutim, što je vreme više prolazilo (Jarac), to se ona više mučila i sve  je više siromašila (Jarac).

Eto, svi mi, i klijenti i astrolozi živimo život unapred određen položajem planeta u našim horoskopima…

 

 

Piše : Marina Bukarica


www.astrologyinserbia.com