Moj Mars i ja…

Autor:
Larisa Marjanović

 

 

Mojim natalnim Marsom vlada Venera ( vlada i Ascedentom) iz 3. polja
(simbolika Blizanaca - pisati), pa ja (Venera) pišem ( 3. polje) o njemu…

 

Mars je planeta akcije, borbenosti, snage, humora,  hrabrosti, energičnosti, tipična muška planeta. U ženskom horoskopu uvek opisuje muškarca, fizički idealnog muškarca. Još važnije, tamo gde je Mars u ženskom horoskopu, tamo su udvaranja, dobacivanja, nabacivanja, ukratko, tamo su muškarci…. Kojoj se još posreće dobri aspekti, blago njoj…

 

 

 

 

A meni je moj Mars doneo sledeću priču:

 

Moj Mars se nalazi u 7. polju na 0. stepenu znaka Bika, pa je još retrogradan i vlada mojim 7. poljem ( brak, prvi bračni partner, izgled prvog bračnog partnera).

 

Moj prvi muž ( nismo bili venčani, ali smo živeli zajedno, što je astrološki isto), školski je primer Marsa... Snažan, mišićav, sportski tip, vredan, stalno u akciji, beskrajno duhovit,  krupan (Bik),  ali  prilično ratoboran, pa i svadljiv. Bio je opsednut parama (Bik), a kada smo počeli da živimo zajedno (7. polje), krenuo je da trenira (Mars, vrh 7.polja u Ovnu) u teretani. Uz njega sam se konstantno smejala (Mars, Ovan, humor), ali smo se, nažalost,  često i svađali (opet Mars) i to uvek u kuhinji (Bik).  

 

Mars je retrogradan, pa smo se dva puta (retrogradnost) upoznavali. Prvo kad  mi je dobacivao ( Mars) dok sam šetala psa (Mars vlada i mojim 6. poljem – kućni ljubimci), a drugi put, zvanično ( Mars vlada i 7. poljem) nas je upoznao moj tadašnji momak (opet Mars – momak) u kulturno-umetničkom ( 7. polje ima svu simboliku znaka Vage- kultura, umetnost) pevačkom (Mars u Biku- grlo, pevanje) društvu. Naravno, i on sam (moj Mars) je pevao, i to fenomenalno (znakom Bika vlada Venera – pevanje, muzika).  

 

Rastali smo se nakon 3 godine ( vrh 7. polja – prvi brak- u opoziciji sa Uranom- razvod, prekid, orbis je 3 stepena =3 godine), kada je meni ( Uran u 1. polju, u konjukciji sa Ascedentom- ja) konačno pukao film ( Uranom vlada Venera, vladar mog Ascedenta – opet ja, u znaku Strelca – film)...

 

Tu počinju problemi...

Muškarci su mi se najviše udvarali upravo dok sam bila u braku
(muškarci - Mars u 7. polju - brak). Baš lepo. Otkako ja nisam u braku,  udvaraju mi se muškarci koji su u braku (opet Mars - muškarac u 7. polju- brak). Još lepše. Više mi se dopadala prva opcija.

 

Uglavnom su to kolege sa posla ili mi se to dešava dok radim ( Mars vlada i mojim 6. poljem). Dosta su stariji od mene  ( Mars je u sekstilu sa Saturnom – stariji) i neverovatno su uporni ( opet sekstil sa Saturnom), često preteruju u tome ( Mars kvadrat Jupiter), moral (Jupiter) im baš nije jača strana (kvadrat Mars) a mene sve to nervira i često vređa ( Mars je u opoziciji sa Uranom i Suncem iz mog prvog polja - ja, moja reakcija).

 

Vladar Marsa je Venera na 20. stepenu znaka Strelca, nalazi se u trećem polju, pa mi uporno pišu seksi (20. stepen ima simboliku znaka Škorpije – seks) SMS poruke (3. polje ima svu simboliku znaka Blizanaca- pisanje, komunikacija, telefoni, SMS) aludirajući na moje usne ( Mars- muškarci je u Biku – usne, što je još uvek bolje nego da ih privlače moje pare- takodje Bik) ili mi šalju poljupce ( opet znak Bika - poljupci) i to na svim stranim jezicima (vladar Marsa je Venera u Strelcu- inostranstvo, strano, u 3. polju - jezici).

 

Kulminiralo je u toku ove godine, jer je po mom solarnom horoskopu Mars (muškarac, muškarci) u 6. polju (posao) na 20. stepenu ( stepen Škorpije, seks) znaka Vage (oženjen), što je na samom mom natalnom Ascedentu (21. stepen Vage). Na glavu (Ascedent) su mi se popeli.  

 

 

Je li se nešto konkretno desilo?

 

Vladar mog Ascedenta (Vaga) je Venera, a i vladar solarnog Ascedenta (Bik) opet je Venera. U ovoj solarnoj godini, Venera (ja) je smeštena u 6. polju (posao), pa još u znaku Device (opet posao), a to me jedino i zanimalo cele godine.

 

Srećom...

Vrh mog solarnog 5. polja (veze) počinje na 12. stepenu (stepen Riba – nemati, ono što nam fali, nedostaje) znaka Lava (ljubav) , nema planeta u njemu ( ponovo NEMA), a vladar Sunce je u konjukciji sa južnim čvorom (gubiti, nemati), opoziciji sa Mesecom (nesklad u emocijama), kvadratu sa Saturnom (problemi, teškoće), kvadratu sa Neptunom                  (zavaravanje, obmana, laž, prevara).

 

Da skratim, jedino sam uživala u otkrivanju astrologije. Astrologija (Uran) je, štaviše, jedina (jedini dobar aspekt) moja ovogodišnja ljubav (vladar solarnog petog polja- ljubav- Sunce u trigonu sa Uranom). Uz to, Uran se nalazi na najmoćnijem 2. stepenu, i to u 11. polju solarnog horoskopa (polje kojim Uran prirodno vlada), pa ja volim da kažem da me astrologija spasila ljubavnih muka. Ili, kako je ove godine Uran (astrologija) pobedio Marsa (muškarca).

 

Pošto svaka Venera traži svog Marsa, tako se i ja radujem novoj solarnoj godini, pošto Uran za mene sprema sasvim drugačiju priču.

A ja mu, naravno, verujem!

 

Piše: Larisa Marjanović

 


© 2002-2003  Nikola Stojanović
www.astrologyinserbia.com