SUDBINA  KONJA  ALYDAR I FARME CALUMET

Astrolog se u susretu sa klijentima svakodnevnu susreće sa ljudskim sudbinama. Vremenom shvatite da su skoro sve sudbine slične i da je sve manje životnih priča čiji životni tok vas iznenadi ili čak zapanji.
Takve „ekstremne“ životne priče sa luckastim, neočekivanim i često fatalnim posledicama možete videti na televiziji, na nekom od dokumentarnih kanala.

 

 

SUDBINA  KONJA  ALYDAR I FARME CALUMET

Astrolog se u susretu sa klijentima svakodnevnu susreće sa ljudskim sudbinama. Vremenom shvatite da su skoro sve sudbine slične i da je sve manje životnih priča čiji životni tok vas iznenadi ili čak zapanji.
Takve „ekstremne“ životne priče sa luckastim, neočekivanim i često fatalnim posledicama možete videti na televiziji, na nekom od dokumentarnih kanala.
Pre neko veče sam gledao i slušao priču o sudbini čuvenog konja Alydar iz vrhunske Calumet farme konja koja je uzgojila nekoliko nenadmašnih šampiona konjskih trka.

Priča ide ovako:
Farmu konja je dugi niz godina veoma uspešno vodila Lucille P. Markey ( 11.Decembar 1888. Tollesboro, Kentucky). Naravno, rođena je u znaku Strelca (taj znak vlada konjima). U znaku Strelca, pored Sunca ima i Jupiter i sve to u trigonu sa Saturnom što joj je donelo i dug život ( Sunce – život trigon Saturn – dugo), ali i bogatstvo (Sunce u konjunkciji sa Jupiterom u znaku  Strelca). Kada je umrla u svojoj  93 godini,  iza sebe je ostavila čuvenu farmu Calumet, koja je bila smatrana jednim od simbola Amerike – nešto kao što su Mančester Junajted u fudbalu ili teniski turnir Wimbldon u Britaniji,  u plusu, u dobitku od 93 miliona dolara !
E sad, tu počine i zaplet ove priče.
Gospođa Lucille nije imala direktnog naslednika, jer je njen usvojeni sin umro pre nje. Farmu nasleđuje četvoro rođaka koji nisu znali, a niti su hteli da rukovode tom farmom i tim poslom. Kao „spasonosno rešenje“ pojavljuje se muž jedne od naslednica koji, po njihovom mišljenju, ima sve potrebne kvalitete da bi stao na čelo farme – voli konje, često se kockao na konjskim trkama, žustar, ambiciozan, željan dokazivanja. Njegovo ime je J.T.Lundy.

Naslednici su to jedva dočekali i svi su se glatko složili da on treba da vodi poslove oko farme. J.T.Lundy je imao „odrešene ruke“. Odmah je krenuo na posao: obnovio je staje, ogradu, imanje, podigao je cene usluga – izgledalo je da zna da „radi svoj posao“. Naslednici su bili zadovoljni jer su smatrali da je farma u  „dobrim rukama“.
U tom periodu konj Alydar je bio zvezda farme. On je bio pobednik mnogih značajnih trka i kao pastuv za priplod zarađivao je farmi velike svote novca. Činilo se da je sve u najboljem redu.
Međutim, novi menadžer farme, pošto je stekao poverenje naslednika, krenuo je da „ispunjava svoje želje“. Počeo je da nekontrolisano troši farmin novac – po elitnim destinacijama po svetu kupuje kuće i stanove za sebe, kupuje privatni avion, druži se sa bogatim ljudima i živi njihovim stilom – u prevodu, troši ogromne sume novca. Kada je shvatio da je preterao i da je potrošio farmin novac (setite se, Lucille ja na računu farme ostavila 93 miliona dolara !), počeo je da obija pragove Banaka i da pozajmljuje, da uzima kredite. Bilo je dovoljno reći da je novi vlasnik čuvene Farme Calumet, pa da mu sva vrata budu otvorena, da mu svaka suma novca bude dostupna. I pored toga što je živeo od pozajmljenog novca, stil života koji je pratilo sumanuto trošenje, nije promenio.
Ubrzo su banke prestale da mu daju novac a Farma, u čije ime je podizao kredite polagano je tonula u bankrot. Dug prema bankama, posle 10 godina njegovog poslovanja je otišao u minus čitavih 135 miliona dolara.
E, na taj podatak skočim iz krevata, ne bi li našao podatke rođenja J.T.Lundy-ja, čoveka koji je za 10. godina svog „rada“ stucao čitavih 228 miliona dolara. Bilo mi je interesantno da pogledam horoskop tog čoveka koji je bez ikakve kontrole potrošio toliku sumu i uništio Američku konjičku „svetinju“ , čuvenu Farmu Calumet.

Posle mnogih pokušaja njegove podatke rođenja nisam našao, ali sam našao podatke rođenja čuvenog konja Alydar. On je takođe bitan u ovoj priči.
Bio je osiguran na 36.5 miliona dolara. Jedne noći, pred zoru , oko 6.ujutro, 13. Novembra 1990. (Lexington, Kentucky) veterinar dobija hitan poziv da dođe na farmu,  jer je Alydar „nesrećnim slučajem“ slomio nogu u svojoj štali – udario je „nespretno nogom o vrata“. Urađena je hitna operacija. Međutim, odmah sledećeg dana se dešava potpuno ista povreda, na istoj nozi, na „ista vrata“, samo iznad jučerašnjeg preloma!
Veterinari nisu imali drugi izlaz no da konja uspavaju..
Farma dobija novac od osiguranja, čitavih 36.5 milona dolara što je najveća suma u istoriji isplačena za jednog konja!
Naravno, svi ovi događaji su uzburkali javnost i poslovanje „sposobnog“ J.T.Lundy-ja je došlo pred lice javnosti.
Ubrzo je optužen za razne poslovne manipulacije, prevare i ubistvo konja Alydara. Na kraju suđenja, J.T.Lundy je osuđen  na samo četvorogodišnju robiju zbog raznoraznih poslovnih mahinacija i prevara, ali nije osuđen za očigledno ubistvo prelepog konja Alydara. Njegova smrt ostala je „zvanično misterija“, iako su veštaci na suđenju rekli da „takvu povredu koju je imao konj Alydar, može da izazove samo sudar konja sa kamionom na putu“...!

Ne budem lenj, pa uradim rektifikaciju horoskopa konja Alydara.
Rođen je 23.Marta 1975. u Lexington-u, Kentucky (84W30, 38N03) u 14h.

Njegovo 8.polje (smrt, stradanje) počinje u znaku Vodolije što obično daje naglu, iznenadnu smrt. U 8.polju ima Mars (povreda) na 15. stepenu – stepen Blizanaca – noge. Dakle lom noge je uzrok smrti. Mars je u znaku Vodolije – podkolenica. Mars vlada 10.poljem koje u slučaju konja opisuje gazdu, vlasnika, gospodara. Mars takođe vlada i Suncem (gospodar takođe). Dakle, vlasnik je kriv za njegovu smrt.
Prvi vladar 8.polja Uran nalazi se u znaku Škorpije (ubistvo, ali i osiguranje) u 4.polju, pa se to dešava u njegovoj kući – u štali. Uran se nalazi na 1. stepenu Škorpije (osiguranje),  ali je retrogradan , pa deluje i na 2. stepen (stepen Bika – novac od osiguranja).
Drugi vladar Saturn se nalazi u 12. polju (misterija) na 12. stepenu ( stepen Riba – opet misterija) To nam govori da će to ubistvo ostati „misterija“. To isto potvrđuje i vrh 8.polja na 12. stepenu (misterija),  kao i Mars u 8.polju u sekstilu sa Neptunom (misterija).
Ovaj aspekt Marsa sa Neptunom nam takođe govori da je konj injekcijom uspavan (Neptun). Uz sve to , Ascendent se nalazi na 22. stepenu (biti ubijen, ubiti)
A sve to potvrđuje i aspekt Sunca (život) u opoziciji sa  Plutona (smrt, ubistvo) na 8.stepenu (stepen Škorpije – ubistvo). Vladar Plutona je Venera u Biku – razlog je novac (Bik).
U trenutku „nesreće“ (13. Novembar 1990. Lexington, Ketucky, oko 6 ujutro), tranzitni Mars (povreda) je u Blizancima (noge, vrata) u egzaktnom kvadratu sa natalnim Merkurom (noge) na 10. stepenu (ponavljanje), pa još retrogradan (ponavljanje), pa su mu lomili nogu 2 puta, u 2 dana!
Ascendent događaja pada u znak Škorpije sa Plutonom u Škorpiji (ubistvo, osiguranje) u kvadratu sa Jupiterom – konj.

I konje ubijaju, zar ne?!
Priča ostaje nepotpuna,  jer ne znamo datum i mesto (i vreme)  rođenja glavnog aktera  cele ove priče J.T.Lundy-ja. Nadam se da ću naći njegove podatke, i dopisati ovaj tekst, jer sam poslao mejl – potragu na nekoliko novinarskih kuća u Americi. Ako te podatke dobijem, ovu priču ću nastaviti...
PS
Tražeći podatke rođenja konja Alydara, naleteo sam na listu najboljih konja svih vremena. Zapanjilo me je saznanje da su svi najbolji konji rođeni u znaku Ovna !

!. Man O’War (29. Mart 1917)

2. Secretariat (30. Mart 1970)

3. Citation (11. April 1945)

4. Kelso (4. April 1957)

5. Count Fleet (24. Mart 1940)

Najbolji od svih, čuveni Man O’War je rođen 29.Marta 1917. Lexington, Ketucky. Ima tri planete na 2. stepenu (biti najbolji) od kojih je najvažniji vladar Sunca, Mars na 2. stepenu Ovna...

Eto šta daje najbolje konje – 2. stepen.

Autor : Nikola Stojanović


Comments 

 
+4 #5 vasic 2011-11-01 13:29
Zapanjilo me je saznanje da su svi najbolji konji rođeni u znaku Ovna !

To je zbog prirodnog ciklusa reprodukcije:
- u proleće se vrši oplodnja rasnih kobila;
- kobila nosi plod oko 330 dana (11 meseci);
- ždrebe dolazi na svet u proleće;
- u proleće, leto i jesen ima dosta sveže hrane za kobilu koja doji ždrebe;
- dojenje traje oko 6 meseci tako da ždrebe u zimu ulazi odraslo i sposobno da se samo hrani;
- na proleće je staro godinu dana i ulazi u trenažni ciklus i ako se pokaže kao dobro za trke učestvuje u njima;
- februar, mart, april i maj su meseci kada ždrebad najčešće dolazi na svet, a kako su mart i april središnji meseci ovog perioda, ždrebad se tada češće rađa pa zato utisak da su najbolji rođeni u znaku Ovna jer ih ima najviše;
- prema "List of historical horses" ima dosta šampiona rođenih do 20. marta (Ribe) i posle 20. aprila (Bik).
 
 
+33 #4 Nikola 2011-06-28 12:33
Interesantno je da sam tekst postavio na sajt kada je MC - vrh 10 polja bio u znaku Strelca - konji, i da se u 10 polju nalazi Severni Čvor na 22. stepenu Strelca - ubijeni (22.stepen) konj (Strelac)...
 
 
+7 #3 strelica 2011-06-27 21:22
Deo citata:
=="In the summer of 1962, Mrs. Markey's granddaughter and namesake, Lucille "Cindy" Wright, then just 16, met a local farmhand named John Thomas Lundy, whom everyone called J.T. The 21-year-old Lundy was smitten,althoug h whether by Cindy's charms or her family's money wasn't clear at the time. Later it became fairly evident that what young Lundy, whom writer Skip Hollandsworth described as having "a head the size of a gasoline can and a nose that looked as if it had been busted and reset by a plumber," had really coveted was Calumet Farm.

=="He got his chance on July 24, 1982, when Lucille Markey died at the age of 85. Soon afterward, the Calumet heirs announced an agreement with 41-year-old J. T. Lundy, granting him "full discretionary management powers" over the farm. The country bumpkin was now the lord of Calumet Farm."

To znaci da je J.T.Lundy veroovatno rodjen oko 1941...
 
 
+34 #2 strelica 2011-06-27 21:20
Tekst je zaista odlican, nisam znala da natalna karta moze vaziti za zivotinje, ne samo ljude.
Bravo!
 
 
+33 #1 VENUS 2011-06-27 07:21
Mnogo lepo napisano i mnogo zanimljiva tema.Navijamo da nadjemo podatke glavnog aktera!