SMRT JEDNOG OCA

Autor:
Lana Strajnić

 


Horoskop devojke, čiji je otac izvršio samoubistvo pištoljem, je dugo okupirao moju pažnju i misli. Dugo vremena mi je stajao na radnom stolu ne dozvoljavajući mi da ga sklonim u fasciklu. Cela slika se prikazala kada sam u tumačenje uključila Nikolinu teoriju o stepenima.

 

Devojka je rođena 12.11.1980. u 3h 40' u Vrbasu (19E39 45N35) CET -1.
Moram napomenuti da mi se stepen ASC nikako nije uklapao sa njom. Naime, ASC je na 15. stepenu Vage. Taj stepen upućuje na osnovne osobine Blizanca- ubrzanost, kretanje, čitanje, brbljanje. Ali ona nije takva. Ona je spora, temeljna, statična, stabilna i sa popriličnim brojem kilograma viška.

 

 

Dozvolila sam sebi slobodu da njeno vreme rođenja pomerim 5 minuta unazad i tada sam dobila ASC na 14. stepenu koji odgovara Biku i njenom opisu.Istog momenta se i sve drugo složilo.

 

4. kuća (kuća oca) je na 18. stepenu Jarca. Otac je pred kraj života patio od depresije. Sam Jarac će govoriti o depresiji ,dok ce 18. stepen u simbolici Device uputiti na bolest.

 

I sam 18. stepen, po Nikoli Stojanoviću, je veoma loš stepen, đavolji stepen.Saturn vladar očeve 1.kuce (njene četvrte), je na 6. stepenu (Devica-bolest) egzaltiran u Vagi (vidljiva,duboka depresija),u konjunkciji je sa Jupiterom (koji vlada očevom 3.kućom -misli) u 12.kući (psiha, psihičke bolesti) u kvadratu je sa Mesecom koji se ne oseća dobro u Jarcu.
8.kuća (smrti) od 4.kuće (otac) je 11.kuća njenog horoskopa.Vrh te kuće je na 22. stepenu (ubiti,biti ubijen) Lava (u zrelim,najboljim godinama , imao je 39).Vladar te kuće je Sunce u 2.kući (11.kuća od 4.kuće-plan,namera). Ako uzmemo u obzir da je Sunce i svest, onda je ovo neka namera (11.kuća od 4. kuće).

 

Sunce je signifikator oca , a ovo Sunce ide ka Uranu koji u ovoj bliskoj konjunkciji govori o samoubistvu (Uran).Uran prirodni vladar 11.kuće (namera) nalazi se na 25. stepenu (stepen Ovna i Marsa-pištolj) u Škorpionu (smrt) egzaltiran, u konjukciji sa Suncem (vladarem kuće smrti),pa je ovo i nagla (Uran) smrt (konjukcija sa Suncem vladarem kuce smrti i sve u Škorpionu), planirana (11.kuća od njene 4.kuće). 4.kuća od 4.kuće(kuće njenog oca)-njena 7.kuća, je kuća njegovog kraja života.Vrh 4.kuće njenog oca (kraj života) je u Ovnu (naglo,brzo) na 14 stepenu (stepen Bika) u kuhinji. Izvršio je samoubistvo u kuhinji.

 

Vladar njene 7.kuće, njegove 4.kuće (kraj života) je Mars u njenoj 3.kući (koja je 12.kuća - psihičke smetnje ili bolesti, od 4.kuće) u konjunkciji sa Neptunom (depresija) na 22 stepenu ( stepen Jarac-depresija), takođe,
ubiti ili biti ubijen! Mars (kraj života) pravi ekzaktan sekstil sa Plutonom na 22°!!! I Pluton i Mars su vladari njene 2. kuće, koja je 11.kuća od 4.kuće - plan,namera. Inače, ova devojka saznaje da ima sestru za koju nije znala.Zanimalo me je da li je to prikazano u njenom horoskopu. Jeste! Njen otac je imao ćerku sa drugom ženom u toku svog braka. Zbog toga su se on i njegova žena razveli.Ta žena je Romkinja, koja je svoju ćerku rodila u inostranstvu, u Nemačkoj, gde su dugo godina i živeli.

 

Treća kuća govori o braći i sestrama.Vrh 3.kuće je na 12. stepenu (Ribe-tajna) Strelca (inostranstvo).Znači, postoji tajna vezana za sestru u inostranstvu. Jupiter, vladar 3.kuće je u 12. kući (tajna) u konjunkciji sa Saturnom koji vlada njenom 4.kućom (otac) u kvadratu (loš aspekt) sa Mesecom (njena majka-Mesec vlada 10.kućom).Otac i majka su se, inače, razveli zbog ovog događaja. Jupiter vladar 3.kuće (sestra) u 12.(tajna) u konjukciji sa Saturnom(druge vere ili boje kože). Polusestra ove devojke je Romkinja (Saturn).Od ove konjukcije ide kvadrat ka Mesecu (njena majka) u 3.kući (reći-kazati), pa joj majka nije rekla za polusestru. Inače, planete u 12.kući opisuju tajne, izmedju ostalog. Kada su u dobrim aspektima, to su naše tajne.Kada su u lošim aspektima, to su tajne koje se kriju od nas, što je ovde slučaj.

 

U samoj trećoj kući (sestra) je Neptun (tajna) na 21. stepenu(stepen Strelca) Strelca i znaku Strelca (inostranstvo) u konjukciji sa Marsom (Nemačka) na 22. stepenu (Jarac-Saturn-Romi) u Strelcu (inostranstvo).
Htela sam ovu priču da potvrdim iz još nekog ugla.Devojka ima i mladjeg brata, a njihova polusestra je mlađa od njih.Znači kuća njene polusestre bi bila 5. kuća (drugi mladji brat ili sestra osobe).Vrh 5.kuće je u Vodoliji (drugacija,neobična) na 22. stepenu (Jarac-Saturn-Romi). Devojka je rodjena i živela je u inostranstvu.

 

Koliko god položaj planeta u kućama i znacima daje puno informacija, toliko i tajna stepena može dopuniti i razjasniti celu sliku priče ili dogadjaja.

 

Lana Strajnić
 


© 2002-2005  Nikola Stojanović
www.astrologyinserbia.com